yes
no
no
no

Femeile si machiajul – o relatie complicata

Niciun comentariu


           Cred ca am auzit cu totii in jurul nostru multe pareri despre machial, pro si contra. Mai ales barbatii daca sunt intrebati, aproape intodeauna vor spune ca prefera un machiaj ‘natural’ la partenerele lor de viata, desi studiile arata altceva.
         Cand au inceput oamenii sa utilizeze machiajul?
         Egiptenii si sumarienii foloseau funingine sa-si picteze fata, si aveau si pensule pentru aplicarea machiajului. In  Africa de Sud, oamenii  si-au  pictat corpul  inainte de a purta chiar haine. In timpul Renasterii  Italiene femeile  foloseau substante toxice (in diverse forme) pentru a-si machia fata: arsenic, plumb, mercur etc.
        Dar adevarata intrebare este de ce? Nu de ce ne machiem-pentru ca orice femeie care  s-a machiat macar o data in viata si s-a simtit fabulous, sigura pe ea si admirata, stie despre ce vorbesc – ci, DE CE FUNCTIONEAZA?
             Dr.Bernhard Fink, profesor la Universitatea din Gottingen, care studiaza Psihologia evolutionista a preferintelor umane, spune ca: ’Dorinta de mentinere a trasaturilor tineresti si accentuarea trasaturilor tipic feminine este prezenta in orice cultura’. Indiferent ca vorbim de o Geisha, o femeie din Egiptul Antic sau o femeie din vremurile noastre, machiajul aplicat are caracteristici comune: ochi accentuati, obraji rumeni si buze rosii.
          Machiajul functioneaza pentru ca exagereaza in mod deliberat trasaturile noastre care ne fac sa parem mai tinere, mai atragatoare, mai fertile, mai disponibile. Cu alte cuvinte functioneaza pentru ca este o minciuna a naibii de buna!
         Studiile arata ca fetele femeilor sunt mult mai atractive atunci cand acestea se apropie de ovulatie, deci  atunci cand acestea sunt cele mai fertile. In acest timp concentratia estrogenului  creste comparativ cu progesteronul, ducand la o crestere a fluxului sangvin, avand ca  reactii  secundare, inrosirea pielii pometilor si buze mai rosii. Astfel prin aplicarea de ruj rosu  si prin inrosirea pometilor, ne accentuam semnele fertilitatii.
          Machiajul ochilor  si a buzelor lucreaza sinergic pentru a  face o femeie sa para mult mai feminina. Femeile tind sa fie,in mod natural, cu un ton mai inchise decat barbatii in jurul ochilor si a buzelor.’Atunci cand femeile isi machiaza ochii si buzele, facandu -le sa para mai intunecate, de fapt isi accentueaza trasaturile feminine pentru a se diferentia clar de barbati’ spune  Dr Richiard Russel – Psiholog . Cheia ,spune Russel este CONTRASTUL.
        Cu cat sunt mai inchise trasaturile fetei in relatie cu nuanta(tonul) acesteia, cu atat mai feminina arata aceasta fata. Acest fenomen este foarte important in deosebirea dintre sexe: aceeasi  fata poate fi perceputa ca  fiind de barbat sau de femeie in functie de nivelul de contrast.
        In studiul lui Russel , doua fete aproape identice au fost  realizate, amestecand  o fata de sex feminine cu una de sex masculin.
       Singura diferenta intre cele doua fete este ca una are un ton al pielii mai deschis, asta creand mai mult contrast. Marea majoritate a oamenilor intrebati, au raspuns ca fata cu un contrast mai mic este barbat, iar chipul cu un contrast mai mare este de sex feminin, chiar daca au acelasi nas, ochi si buze.
      Russel a descoperit de asemenea, ca atunci cand modifici digital chipul unei femei, in sensul in care inchizi tonul ochilor si a buzelor, ea devine mai atractiva. Dar nu numai  tonurile mai inchise fac o femeie mai atractiva, ci si folosirea fondului de ten care, dand impresia de uniformitate, face in acelasi fel ca persoana sa para mai tanara, mai sanatoasa si mai atractiva.
       Marea majoritate a barbatilor intrebati, daca prefera o femeie cu machiaj sau fara, au raspuns ca ar prefera  foarte putin machiaj sau deloc. Problema este ca actiunile lor spun altceva! Adica atunci cand sunt pusi sa aleaga intr-o poza, femeile care le plac, deopotriva barbatii, dar si femeile au ales in proportie foarte mare femeile machiate in defavoarea celor nemachiate, considerand ca acestea arata mult mai sexy, mai sanatoase si mai tinere.
       Machiajul nu inseamna  numai cum privesc barbatii femeile, ci mult mai mult de atat. Daca faci referire la parametrii legati de personalitatea unei femei, femeile machiate,sunt consideratea  avea mai multa personalitate  si sunt considerate mai puternice. Oamenii considera ca acestea  au slujbe mai bune, sunt mai sigure financiar  si sunt mai inteligente. Chelneritele primesc mai mult bacsis daca sunt machiate si o femeie are sanse mai mari sa fie angajata daca se duce la interviu machiata.

       In concluzie, nu degeaba cheltuim 40 miliarde de dolari pe an(doar in SUA) pe cosmetice si produse de infrumusetare!
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)