yes
no
no
no

NATUROPATIA

Niciun comentariu
     
          
                 Ce este Medicina Naturopata?
Medicina Naturopa este stiinta bazata pe traditie care promoveaza  starea de bine a pacientului prin identificarea aspectelor unice ale fiecarui pacient, recomandand terapii non-toxice, pentru a restabili  balanta  fiziologica, psihologica si structurala a  fiecaruia.
                 Care sunt principiile Medicinii Naturopate?
* Tratamentul holistic   -  pacientul are nevoie de tratament, nu boala sau manifestarile acesteia. Tratamentul se face  pe baza unui tablou complet al individului, nu a bolii sau manifestarii acesteia. Interesul  consta in identificarea si tratarea simtomelor caracteristice care definesc  pacientul, mai degraba decat simptomele comune  care definesc  boala. ’Este mult mai important sa stii ce fel  de  pacient are o boala, decat ce boala are acel pacient’- William Osler MD.
* Preventia – este mult mai usor si mai ieftin sa previi o boala decat sa o tratezi. Medicina naturopata evalueaza atat obiectiv cat si subiectiv posibilitatile ca un pacient sa dezvolte anumite boli in functie de stilul de viata al acestora , facand recomandari in ceea ce priveste preventia prin schimbarea stilului de viata, a dietei si recomandarea de suplimente si produse naturiste care sa vina in sprijinul pacientului.
* Identifica si trateaza cauza - medicina naturopata trateaza cauzele bolii mai mult decat manifestarile acesteia. Simptomele sunt o manifestare externa al unui dezechilibru intern, de natura emotionala, mentale si fizice.
*  Nu fa rau - un tratament naturopat, foloseste terapii  blande, non-toxice, non-invazice si care nu au reactii adverse. 
* Rolul  Naturopatului  - este acela de a responsabiliza pacientul, de al  indruma si motiva  sa urmeze un alt stil de viata, o dieta corespunzatoare si o atitudine pozitiva.
           Cum poate imbunatati NATUROPATIA starea ta de sanatate?
In practica se pot vedea destul de des cazuri, de tratare a unor afectiuni cronice prin metode naturopate, acolo unde medicina alopata nu a reusit. Iata cateva exemple: probleme  digestive, starea de oboseala cronica, insomnia, alergii etc
Naturopatia poate raspunde necesitatilor individuale ale fiecarui pacient si poate sa propuna un plan care sa incuda utilizarea de suplimente alimentare, naturiste si o dieta adaptata la nevoile particulare ale fiecaruia.
Pentru a intelege contextul  imbolnavirii  unui pacient, terapeutul trebuie sa stranga informatii de la acesta pentru a putea  intelege natura cauzelor care au determinat boala. Terapeutul trebuie sa fie un bun ascultator.
Terapeutul  naturopat ar fi de dorit  sa aiba o pregatire medicala  (medic, farmacist, asistent de farmacie) si in plus o specializare in  terapii naturopate si suplimente alimentare!
Fac aceste precizari in contextual pietii actuale de suplimente alimentare si naturiste din Romania, in care toata lumea este priceputa in recomandarea acestora, fara a avea nici cea mai mica idee  despre ce vorbesc, recomandand planuri de ‘tratament’, fara nici o baza stiintifica si fara a tine cont  ca unele plante pot determina acumulari toxice in organism, la fel ca si unele vitamine.


Cereti parerea unui specialist!                                                           
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)