yes
no
no
no

Nutricosmeticele si frumusetea pielii

Niciun comentariu
   Este deja obisnuit sa discutam despre o alimentatie sanatoasa in dorinta de a preveni boli grave: diabetul, bolile de inima, cancerul si alte probleme  medicale. In ultima perioada  se pune accentul pe folosirea de suplimente alimentare pentru preventia fenomenului de imbatranire,  mentinerea calitatii pielii  si reducerea ridurilor.
   Marile companii de cosmetice, fac cercetari si recomanda asocierea in ingrijirea zilnica a pielii a produselor de uz extern  si a nutricosmeticelor.

   Aspectul pielii tale  si al tau in general este influentat de multi factori: genetici, schimbari metabolice si hormonale, toxinele din mediul inconjurator. Astazi stim ca, combinatia acestor factori este definitorie pentru cum arata pielea noastra si cat de repede imbatraneste. Practic stilul de viata pe care il ai, poate accelera sau incetini  imbatranirea.

   Nutricosmeticele sunt produse care contin substante nutritive specifice si antioxidanti, adevarate elixiruri pentru preventia fenomenului de imbatranire.
   Nutricosmeticele sunt proiectate sa asigure o serie de beneficii pielii cum ar fi: efectul anti-rid, mentinerea elasticitatii pielii, diminuarea cuperozei si a acneei. In plus, ele se utilizeaza si  pentru tratarea problemelor  mai mari ale tenului, cum ar fi melasma.

    Fondatorul  nutricosmeticelor este biochimistul suedez Ake Dahlgren , care a aratat in anul 1980, ca substantele nutritive din produsele administrate ajung in celule din piele, imbunatatind aspectul, fermitatea, elasticitatea, gradul de hidratare al acesteia. Sloganul sau era: 'Beautiful skin begins within'. Cat se poate de adevarat!

    Nutricosmeticele au capacitatea de a proteja pielea impotriva razelor ultraviolet (UVR), care induc fenomenul de Photoaging, venind in completarea produselor de protectie solara aplicate pe piele (in special carotenoizii). Polifenolii extrasi din plante sunt antioxidanti extraordinari in lupta cu fenomenele de imbatranire. Alte ingrediente de interes folosite sunt: Colagenul, Acidul hialuronic, acizii omega 3, 6, 9 si de curand omega 7 (palmitoleic acid), pre si pro bioticele, etc.
   Daca nutritia este piatra de temelie pentru o piele frumoasa si sanatoasa, nutricosmeticele sunt cheia pentru a o  pastra asa si chiar a imbunatati atat aspectul cat si structura ei, prin aportul de vitamine, minerale, peptide, proteine, extracte naturale etc.
  Inainte de a lua suplimente nutritive consulta-te cu medicul sau farmacistul pentru a stabili necesarul zilnic perfect pentru pielea ta! Nu uita: unele vitamine luate in exces se cumuleaza  in organism producand reactii toxice!
  Nu cumpara suplimente nutritive din unitati care nu indeplinesc conditiile de depozitare pentru produse, temperatura prea ridicata sau prea scazuta si umiditatea, deteriorand  calitatea  produselor!


author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)