yes
no
no
no

Pericolul din trusa ta de machiaj

Niciun comentariu             E destul de greu sa te hotarasti sa arunci fardul preferat la cosul de gunoi, dar e mai sigur asa pentru sanatatea ta!
Un studiu publicat in Journal of Cosmetic Dermatology, atrage atentia asupra pericolului  folosirii produsele de make-up si cosmetice, care nu sunt depozitate si pastrate corespunzator.
Ramsey Markus, autorul studiului, arata ca 31,5% din cele 19 produse de make up luate in studiu, erau infestate cu bacterii: streptococci si stafilococi. Desi la o persoana sanatoasa acestea se regasesc uneori la nivelul pielii fara a se manifesta, ele sunt periculoase atunci cand sistemul imunitar este scazut sau cand pielea prezinta leziuni, riscul de infectie fiind major.

             Factorii care contribuie la acumularea bacteriilor in produs sunt:
·        procesul de fabricatie
·        impachetarea produsului
·        ph-ul
·        continutul de apa al produsului
·        substantele antimicrobiene folosite
·        depozitarea produsului la temperaturi mai mari decat cele specificate pe ambalaj

Dupa  inceperea utilizarii unui produs cosmetic, trebuie avuta in vedere temperatura la care este pastrat, de preferat intre  18 - 22 grade Celsius, trebuie bine inchis dupa utilizare pentru a veni cat mai putin in contact cu germenii din aer si a evita contaminarea. Mascara trebuie folosita cel mult 3 luni de la deschiderea produsului, celelalte produse de machiaj intre 6 si 12 luni. Astfel produsele de machiaj pot deveni  un adevarat pericol pentru pielea ta!
Deasemenea testerele produselor cosmetice si de machiaj, puse la dispozitia clientilor de catre  magazine sunt un adevarat pericol, prin folosirea lor succesiva de catre mai multi oameni, care uneori pot fi purtatori de bacterii periculoase, contaminand testerul.
In egala masura aplicatoarele pentru machiaj, pensule, bureti etc, trebuie curatati si spalati la intervale regulate de timp, cu detergenti  speciali care se gasesc in magazinele de specialitate.
In general e bine sa folositi  propriile produse de machiaj, fara a le imprumuta, evitand astfel riscul unei posibile contaminari .
Acum exista posibiliatea de ati  fi creata propria gama de cosmetice si produse de make-up, personalizata, de catre firme specializate in domeniu.

Ai grija de tenul tau....e mai usor sa previi decat sa vindeci!author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)