yes
no
no
no

Putem incetini imbatranirea?

Niciun comentariu

   Putem incetini imbatranirea?

La intrebarea aceasta putem raspunde cu o alta intrebare: putem accelera imbatranirea? Raspunsul  la ambele intrebari este bineinteles DA!
In practica medicala putem vedea in fiecare zi pacienti cu o imbatranire accelerata: femei si barbati tineri cu hipertensiune, colesterol crescut si boli cardiovasculare; copii cu diabet si tineri cu obezitate, depresii, oboseala cronica, artrita si multe alte boli associate procesului de imbatranire.
In ciuda avansului pe care medicina l-a luat in ultima vremii, vedem din ce in ce mai multi pacienti  si din ce in ce mai tineri cu prescriptii medicale.
Medicina antiaging presupune un program de optima nutritie, consumul de nutraceutice (suplimente nutritionale), exercitii fizice, stress management, program care conduce la optimizarea starii de sanatate si incetinirea imbatranirii. Si foarte important, in tot acest proces antiaging scopul  il reprezinta  imbunatirea calitatii vietii!
In terapia antiaging se pune un accent deosebit pe schimbarea stilului de viata si asupra impactului pe care il are acesta asupra sanatatii noastre.
De ce sanatatea noastra se deterioreaza la varste din ce in ce mai fragede cand beneficiem de medicamente din ce in ce mai elaborate si sisteme de sanatate ? Problemele apar din cauza unor mutatii genetice? Putem da vina pe gene? Sau pe parintii nostri?
Asa cum s-a dovedit, cu cat invatam mai multe despre genomul uman  si despre ’amprenta biologica’, cu atat mai mult intelegem ca:
1.      Genele noastre s-au schimbat mai putin de 0,1% in cateva milioane de ani.
2.     Cele  mai multe boli sunt rezultatul stilului de viata si nu geneticii. Genele noastre au deopotriva potential bun si rau. Imbunatatind stilul de viata cu o dieta adecvata, suplimente nutritionale, exercitii fizice si reducand  stresul, noi insine initiem o linie genetica  pozitiva si limitam potentialul genetic negativ. In termeni stiintifici asta inseamna ca modelam ‘our genetic expression’.
Manifestarea unora sau altora dintre gene este influentata de stilul nostru de viata. Chiar si gandurile noastre influenteaza manifestarea acestor  gene (mind-body medicine). Suntem familiarizati  cu totii despre efectul placebo, despre influenta increderii pacientului asupra gradului de succes a unei terapii medicale sau a alteia. Asa ca, sa nu ne invinovatim parintii pentru bolile noastre! Mai bine sa initiem noi schimbarea.
Desigur ca schimbarea stilului de viata presupune efort si vointa, dar rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Si odata obisnuiti cu starea de bine, cu starea in care te simti mai usor, arati mai bine, esti mai odihnit, dormi profund si de ce nu, primesti des complimente pentru cum arati la 40 de ani, credeti-ma ca nu mai renuntati niciodata la noul stil de viata.
Vei avea mai multa energie, vei arata mai bine si vei fi mult mai sanatos! 
In practica mea profesionala am vazut oameni care au slabit zeci de kilograme, arata cu mult mai tineri si au invins boli grele. Pentru ca nu totul se reduce la  frumusete. In primul rand vorbim  despre SANATATE si CALITATEA VIETII!
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)