yes
no
no
no

Crinul alb

Niciun comentariu

Simbol al purității, castității și inocenței, crinul alb nu este doar o floare decorativă de o frumusețe aparte, ci datorită conținutului ei bogat în principii active, are și proprietăți medicinale: anti-inflamatorii, expectorante, diuretice, analgezice.
Este indicat pentru uz extern în probleme ginecologice, are utilizări în dermatologie pentru tratarea inflamațiilor pielii, eczemelor, ulcerațiilor, arsurilor și cuperozei.
Se poate folosi sub formă de extract hidroalcoolic, ulei, infuzie. Se pot folosi florile, bulbul sau întreaga plantă.
Una din metodele străvechi de tratament al reumatismului și de calmare a durerilor care apar în această boală, este folosirea unui extract  format din 5-6 flori de crin și alcool de 70 de grade. Amestecul se pune într-un vas de sticlă bine închis și se folosește sub formă de frecție. Florile trebuie lăsate la macerat cel puțin timp de o lună. Acest extract se poate folosi si pentru durerile de urechi care apar în otite.
Uleiul de crin este un  produs de excepție folosit în industria cosmetică. Este un foarte bun hidratant, iluminator, antirid, atenuează  roșeața și cuperoza. Este recomandat de utilizat ca și ingredient în produsele anti-pigmentare.
Uleiul de crin se mai poate folosi pentru tratarea zgârieturilor, a abceselor, a ulcerațiilor ți a fisurilor mamare.
Uleiul esențial de crin se folosește în aromoterapie cu rezultate foarte bune la cei care suferă de depresii, instaurând o stare de liniște, pace și fericire.

Crinul alb este floarea pe care Arhanghelul Gabriel o ține în mâini atunci când vestește nașterea Mântuitorului, Fecioarei Maria. Se spune că, atunci când ceri ajutorul acestui Arhanghel, el lasă ca semn al trecerii sale o floarea de crin. Aceasta este un simbol al purității, al bucuriei și al binecuvântării. Se spune că aceste flori au început să crească în Gradina Ghetsimani, un loc preferat de Iisus pentru rugăciune și unde acesta S-a rugat cu lacrimi de sânge, părăsit de ucenicii care adormiseră. Se spune că pe locul unde au curs lacrimile lui de sânge, au înflorit crini albi. 
Acest poem al lui Louise Lewin Mattews surprinde cel mai bine esența spirituală a crinilor albi:

„Easter morn with lilies fair

Fills the church with perfumes rare,
As their clouds of incense rise,
Sweetest offerings to the skies.
Stately lilies pure and white
Flooding darkness with their light,
Bloom and sorrow drifts away,
On this holy hallow’d day.
Easter Lilies bending low
in the golden afterglow,
Bear a message from the sod
To the heavenly towers of God.”

- Louise Lewin Matthews


author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)