yes
no
no
no

PARADOXUL MASURII ''S''

Niciun comentariu


 Sunt complet agasata de ceea ce se intampla in jurul meu cu privire la alimentatie, in calitate de om in primul rand si apoi de specialist in nutritie.Pretutindeni in media te agaseaza zeci de diete , de modalitati de a slabi , de a te infometa , pentru a ajunge la asa numita greutate ideala.Ideala pentru cine?Pentru ca daca este sa te iei dupa standardele de greutate ideala ,limitele  sunt foarte permisive .
  Intr-o explozie fara precedent a industriei alimentare , intr-o lume in care ne agaseaza zeci de reclame la mancare , intr-o lume a supermarketului  , in care vedem zilnic tone de mancare , noua ni se cere sa fim slabi.Oriunde te intorci vezi un Chef celebru facand de mancare , la supermarket , la banca , nu mai vorbesc de televiziune si presa.
  Pe de alta parte este plin de nutritionisti care ne indeamna sa mancam mai putin , sa mancam Frunze si seminte , sa nu mancam carne sau lactate sau sa mancam numai carne.Zilnic apare in media cate un nutritionist de vedete care ne explica cat de bine e sa mancam Broccoli.Problema este ca daca schimb postul vad numai fripturi.Si sigur nu sunt singura...
  Standardele societatii ne cere sa fim slabi, pentru a ne considera frumosi.Ne comparam cu modele care ne defileaza prin fata ochilor in media , femei si barbati.Ne dorim sa fim ca ei , indiferent de consecinte.
  Oare creierul nostru ce spune despre toata nebunia asta?Cred ca este putin derutat...
    Este foarte clar cat de dificil este sa slabasti si sa te mentii in aceste conditii.Si nu, infometarea nu este o solutie si nici dietele drastice  pe care ne sfatuiesc altii sa le urmam pentru a arata cat mai skinny posibil.
 Organismul nostru este dotat cu un sistem incredibil de autoconservare.Numai folosirea cuvantului ‘dieta’, produce un  efect atat de negativ asupra creierului ,incat acesta genereaza senzatia de foame aproape instantaneu.
 Privarea la care  ne supunem propriul organism , produce dupa terminarea unei diete sau a unui regim  asa numitul efect Yo-Yo , cu consecinte grave  asupra sanatatii.Organismul  privat mult timp de nutrientii  necesari supravietuirii , va directiona in rezerve aproape tot ce vom manca, ducand la o crestere si mai mare in greutate.
   Sa nu uitam de component psihica a acestui fenomen.Am auzit cu totii de anorexie , de consecintele infometarii , de afectiuni psihice dobandite in urma psihozei generale generata de moda skinny.Si moda asta nu ar avea nici o problema intr-o lume in care nu s-ar gasi nimic de mancare.Insa avem de toate....nu?
  Hai sa uitam odata de diete ! E totul despre cum si cat mancam .E despre un nou stil de viata.E despre bun simt si informare .E despre exemplul pe care il dam copiilor nostri , pe care nu putem sa ii punem sa manance broccoli in timp ce noi mancam cremvusti cu multa carne(oare consumatorii de cremvusti nu se intreaba ce o fi pe langa cei mult laudati 80% carne???).E despre a ne respecta si intelege propriul organism , despre a ne forma gustul pentru alimentele bune si sanatoase.
Nu e despre restrictii si diete! Nu e despre nici o dieta , care ne face sa slabim 5 kg ca apoi sa luam in greutate 10 kg.Nu e despre restrictii ci despre a adauga in alimentatie ceea ce avem nevoie pentru a fi sanatosi fizic si mental .
 Si inca ceva fetelor.Nu e despre a incapea in masura’’ S’’, ci despre a a straluci in ‘’M’’.

                                              Farm.Dumitrescu Oana
                                              Specialist Nutritie
  
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)