yes
no
no
no
Niciun comentariu                                            DETOXIFIEREA- UN TREND PERICULOS    La fel ca si dietele, detoxifierea este un subiect la moda in zilele noastre.Dar oare avem nevoie intr-adevar de detoxifiere?Are corpul nostru inteligenta necesara ,construita in milioane de ani de evolutie,de a elimina toxinele fara ca noi sa impunem acest lucru , de obicei printr-o lunga cura de infometare?
   Organismele noastre se detoxifiaza automat in fiecare zi.Organismul are propriile sale actiuni detoxifiante fiziologice , naturale:de exemplu, transpiratia , urinarea si golirea intestinelor.
Insa , este adevarat ca in era noastra moderna , plina de poluare,metale grele,radiatii,solventi brutali de curatare,pesticide,alcool , organismul a devenit supraincarcat cu diverse toxine.
   O vreme,organismul va lupta pentru a se apara de noxe si substante toxice , invaluindu-le in mucus sau grasime si impiedicandu-le in felul acesta sa produca efecte imunitare adverse.Insa in cele din urma toxinele vor patrunde in fluxul sangvin si vor penetra membranele celulare, tulburand functia metabolica si provocand distrugeri ale tesuturilor.
    Insa nici o detoxifiere,nu trebuie sa fie radicala sau extrema si nici nu trebuie sa fie neplacuta sau incomoda.De fapt o detoxifiere corecta presupune evitarea consumului urmatoarelor alimente:zahar,alimente prajite,produse lactate,alcool,bauturi carbogazoase,carne.
  Topul alimentelor detoxifiante:

  *Sucurile de fructe si legume
  *Apa
  *Germeni
  *Legume , cereale integrale , seminte , fructe

    In timpul unui proces de detoxifiere mesele trebuie sa fie tot in numar de 5-6 zilnic , iar apa consumata nu trebuie sa fie in exces pentru a nu forta functia renala.Am spus intr-un articol anterior, cum se calculeaza necesarul de apa zilnic , incluzand si  apa continuta de alimentele pe care le consumam.Asadar, daca consumam fructe si legume cu continut mare de apa , cantitatea de apa consumata ca atare trebuie redusa.
   Excesul de apa face ca rinichii sa munceasca mult mai mult pentru ca , creste cantitatea de sange care trebuie curatata.Tot organismul va lucra mai mult pentru a stabiliza sistemul si de aici ar putea sa apara o stare de epuizare si de oboseala peste limitele normale.Deasemenea consumand prea multa apa ca atare sau ca aport din fructe (pepenele spre exemplu care are 98% apa), se produce un dezechilibru al sodiului , element care este eliminat in exces din cauza cresterii volumului de urina.
  Deci atentie ,ca procesul de detoxifiere sa nu ne dezechilibreze electrolitic organismul!

  Este adevarat ca, in timpul unui proces de detoxifiere vom pierde cateva kilograme, insa acestea se vor pune la loc in scurt timp dupa ce vom incepe sa mancam normal.Asa ca, daca scopul este sa slabim , detoxifierea nu este o modalitate buna si sanatoasa.Ceea ce este si mai rau este ca organismul pierde rapid masa musculara si pune la loc rapid grasime.De aceea slabitul trebuie sa se faca lent,insotit intotdeauna de sport.
  Atentie si la durata  procesului de detoxifiere.O perioada prea lunga poate duce la oboseala extrema, somnolenta , oboseala musculara,scaderea brusca a nivelului de zahar din sange , ceea ce poate duce chiar la stari de lesin, slabiciune , chiar confuzie.
   Este bine ca atunci cand va hotarati sa urmati un proces de detoxifiere sa il faceti sub supravegherea unui specialist.
   Recomandarea mea este ca detoxofierea sa fie un proces zilnic si simplu.Asta se poate face consumand in prima parte a zilei, atunci cand ai nevoie de multa energie , doar fructe , legume si seminte , eventual amestecate sub forma unui smoothie.Iar pe parcursul zilei trebuie sa consumi 3 portii de fructe si 3 portii de legume.
   Daca este sa luam in calcul factorul emotional , extrem de important , eu recomand maxim 3 zile de detoxifiere , urmate de 7 zile de meniu controlat , urmate de alte 3 zile de detoxifiere.Astfel organismul tau nu se va 'speria' ca il infometezi , pentru ca apoi sa depuna in exces.
   Detoxifierea nu presupune doar eliminarea unor alimente din meniul zilnic ci si eliminarea unor stari , emotii si ganduri nocive.
   Corpul trebuie tratat cu respect , pastrand un echilibru in alimentatia zilnica , renuntand la diete restrictive.Este suficient sa elimini doar alimentele care stii sigur ca nu iti fac bine , nu combini eronat alimentele si adaugi cat mai multe din alimentele enumerate mai sus.

 
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)