yes
no
no
no

Paine de casa

Niciun comentariu
     Fotografia postată de Oana Dumitrescu. 



   





    Secretul painii de casa , in cazul in care nu ai masina de facut paine(eu nu am) , este cat de mult framanti aluatul.Cam ca in cazul aluatul de pizza.Si inca ceva...Din experienta mea(si am facut ceva paine in viata mea) , va spun ca daca puneti mai putin de 80% faina alba , painea nu va iesi prea pufoasa si se va intari in maxim 2 zile.

  Ingrediente  :

  Faina alba                       - 850 gr
  Faina intermediara         - 100 gr
  Mix Seminte Macinate     - 20 gr
  Tarate                                -20 gr
  Drojdie                            - 10  gr
  Apa calduta                     - aprox 400 ml
  Ulei                                  - aprox 10 ml
   Seminte de susan            - 10-20 gr
  Sare   de Himalaya          - 2 lingurite
  Zahar Brun                       - 1 lingurita


     Mod de preparare:

   Se amesteca intr-un castron de sticla sau ceramica, cele doua tipuri de faina, mixul de seminte macinate, taratele si sarea.Intre timp pui apa la incalzit,iar drojdia faramitata intr-un castron de sticla impreuna cu zaharul brun.Se adauga apa calduta, se dizolva drojdia si zaharul , dupa care se lasa cam 5 minute sa se 'odihneasca'. Se framanta faina si drojdia , adaugandu-se apoi treptat apa calduta , pana cand se face o coca moale dar modelabila.Eu framant coca macar 10 minute.
   Se acopera vasul cu un prosop curat si se aseaza langa o sursa de caldura , pana cand aluatul creste.Dureaza cam 30-40 de minute.Se rastoarna aluatul pe blatul de bucatarie, peste care s-a presarat faina.Se mai framanta o data painea cam 10 minute.

   Se ung doua tavi cu ulei si se modeleaza aluatul in doua rulouri , care vor lua forma tavii.Se acopera tavile cu un prosop si se mai tin la cald inca 20 de minute , pana cand aluatul creste frumos.Abia apoi se baga tavile in cuptor.Primele 20 de minute , eu coc painea la foc mai mic (aprox 180 de grade) , dupa care scot tavile din cuptor , ung suprafata painilor cu apa si presat=r seminte de susan(optional) , dupa care introduc iar tavile in cuptor pentru inca 30 de minute , la foc mai mare , pana cand se rumenesc frumos.

   Dupa ce s-au copt , se rastoarna painile pe un fund de lemn.Se acopera imediat cu un prosop curat din bumbac, iar pe deasupra am pus o paturica groasa.Astfel, painea , in cazul in care a prins o crusta mai tare, se va inmuia frumos , iar painea va fi moale si pufoasa.Pofta mare!


                                 


       
                              



author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)