yes
no
no
no

Supa Crema de Broccoli

Niciun comentariu


  Fotografia postată de Oana Dumitrescu. Fotografia postată de Oana Dumitrescu.

   Cei care ma cunosc , prieteni si pacienti,stiu ca pun mare pret pe supele crema.Inafara de faptul ca sunt delicioase , le poti gati de asa natura incat sa beneficiezi de cea mai mare parte a nutrientilor, care de obicei se pierd prin fierbere.Daca nu mergi pe o varianta Raw Vegana, o supa crema de broccoli se face cam asa:

  Ingrediente pentru 4 portii:

  Morcov                   - 2 buc
  Patrunjel radacina  - 1 buc
  Telina                     - 1/2 buc (eu nu pun prea multa telina din cauza gustului prea patrunzator)
   Ceapa                     - 1 buc (medie) 
  Cartofi                     - 2 buc (medii)
  Smantana(optional) - 1 lingura
  Parmezan ras           - 2 linguri ( va asigur ca branza, parmezanul sau gouda este secretul unei supe                                                           crema perfecta)
  Broccoli                    - un buchet mediu
  Bacon usor rumenit   -optional
  Sare                          -Dupa gust
  Oregano proaspat      -cateva fire
  Ceapa verde tocata pentru decor
  Piper          
                       


   Mod de preparare

    Morcovul , patrunjelul , telina si cartofii , se taie cuburi si se adauga in 2-2.5 litri de apa care deja e aproape de punctul de fierbere.Ceapa se adauga intrega si se arunca atunci cand se blenduieste supa.Lasam legumele sa fiarba cu sare.Intre timp radem buchetele de broccoli pe cea mai fina razatoare.
     Dupa ce legumele au fiert , se indeparteaza ceapa, se scot din apa in care au fiert si se pun in blender.Se mixeaza impreuna cu smantana , adaugandu-se treptat si apa in care au fiert.Apa o poti adauga pe toata sau in functie de consistenta pe care vrei sa o dai supei.Dupa ce obtii  crema cu consistenta dorita , versi continutul din blender intr-un vas din sticla sau portelan si incorporezi broccoli cu o lingura de lemn, ametecand usor.Adaugi oregano proaspat tocat si piper in functie de gust.La final adaugi parmezanul ras.Si supa crema este gata!
   Astfel nu pierzi vitamina C si calciu din broccoli, cum s-ar intampla in timpul fierberii.Vitamina C se inactiveaza la o temperatura de 70 de grade.Pofta mare!!




  
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Farmacist, Specialist in Holistic Beauty Therapy si Antiaging Therapy, Specialist in Nutritia Antiaging si Naturopatie, Manager Farmaciile Grenis. [Oana Dumitrescu] (https://lh5.googleusercontent.com/-egE2kpYpUOI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAg/CUDh5bEAZDA/photo.jpg)